Novosti

PREGOVORI ZA TEMELJNI KOLEKITIVNI UGOVOR U JAVNIM SLUŽBAMA SE PRIBLIŽAVAJU KRAJU

U utorak, 26. travnja 2022. je održan 14. krug pregovora sindikata javnih službi s pregovaračkim timom Vlade, čime su se pregovori za Temeljni kolektivni ugovor u javnim službama, nakon 4,5 mjeseca približili kraju.

Zajednički stav jedanaest sindikata javnih službi o odbijanju ponude Vlade RH - priopćenje za medije

Zajednički stav jedanaest sindikata javnih službi o odbijanju ponude Vlade RH
Nakon privremenog prekida pregovora između sindikata javnih službi i Vlade RH, sindikati su pristupili konzultacijama na svojim tijelima i u članstvu o ponudi Vlade kojom u 2022. godini nudi povećanje osnovice za plaće u javnim službama od 2% od 1. travnja ove godine. Svih jedanaest sindikata javnih službi - članova pregovaračkog odbora za sklapanje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama – jednoglasno je odbilo ponudu Vlade RH i donijelo odluke kojima su otvorili mogućnost pokretanja industrijskih akcija, uključujući i štrajk.

Obavijest članovima HLS-a

Poštovane kolegice i kolege!

Nakon dvogodišnjeg iscrpljujućeg razdoblja naše borbe sa SARS-CoV-2 virusom nadam se da se epidemija bliži kraju. Hrvatski liječnički sindikat (HLS) je i u uvjetima značajne restrikcije direktnih kontakata poduzimao brojne akcije u svrhu zaštite prava liječnika, od kojih su neke urodile plodom, a na neke, nažalost, nismo mogli utjecati, o čemu ste mogli čitati na našim web stranicama i u obavijestima članstvu.

IN MEMORIAM prof. dr. sc. Božo Bota, dr. med.

U Splitu je 30. ožujka 2022. preminuo naš dragi kolega, prof. dr. sc. Božo Bota, dr. med.

Preminula je dr. Vesna Bosanac

Preminula je dr. Vesna Bosanac, liječnica i žena, vukovarska heroina.

IZABRANO NOVO VODSTVO HRVATSKOG LIJEČNIČKOG SINDIKATA

U Zagrebu je 4. ožujka 2022. održana izborna skupština Hrvatskog liječničkog sindikata na kojoj su delegati - sindikalni povjerenici izabrali novo vodstvo.

Hrvatski dan liječnika 2022.- Liječnici zajedno!

Predsjednici tri krovne liječničke udruge u Hrvatskoj dr.sc. Krešimir Luetić (HLK), prof.dr.sc. Željko Krznarić (HLZ) i mr.sc. Renata Čulinović Čaić (HLS) uputili su video čestitku i poruku hrvatskim liječnicima povodom Hrvatskog dana liječnika (26. veljače).

Krovne liječničke udruge izrazile solidarnost s ukrajinskim liječnicima i narodom

Krovne liječničke udruge izrazile solidarnost s ukrajinskim liječnicima i narodom
Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatski liječnički sindikat oštro osuđuju invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu.

Čestitka

Drage kolegice i kolege!

Uz zahvalu za iznimne napore, odricanja i žrtvu koju ste podnijeli u ovoj pandemiji, vama, koji ste u vrlo zahtjevnim vremenima pokazali što znači biti posvećen svom pozivu i struci,
čestitamo

Hrvatski dan liječnika!

Priopćenje Hrvatskog liječničkog sindikata

Hrvatski liječnički sindikat najoštrije osuđuje i duboko je zabrinut zbog napada prosvjednika koji je 09. prosinca 2021. u Bjelovaru doživjela naša kolegica, liječnica u ZZJZ. (pročitaj više)

Stranice