Obavijest članovima HLS-a

Poštovane kolegice i kolege!

Tijekom proteklog tjedna su u središnjicu pristigle informacije da nekoliko predsjednika podružnica i sindikalnih povjerenika Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) na terenu otvoreno agitiraju za pojedine kandidate za mjesto predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK) te da kolegama govore kako „sindikat podržava“ dotičnog kolegu/kolegicu .

Temeljem naprijed navedenog, dužna sam vas upoznati s činjenicom da

Hrvatski liječnički sindikat nije donio nikakvu odluku o podršci bilo kojem kandidatu za mjesto predsjednika Komore.

Hrvatski liječnički sindikat podržava ISKLJUČIVO I JEDINO demokratski izbor kandidata za predsjednika i tijela HLK, temeljen na neovisnoj i individualnoj odluci svakog pojedinog člana HLS-a i HLK i ne želi ni na koji način utjecati na izbor predsjednika i tijela Hrvatske liječničke komore.

Stoga molim sve predsjednike podružnica i povjerenike Hrvatskog liječničkog sindikata da se suzdrže od agitiranja za bilo kojeg kandidata za predsjednika HLK, pozivajući se pri tome na HLS, a osobito da kolegice i kolege ne dovode u zabludu izjavama da iza nekog od kandidata stoji Hrvatski liječnički sindikat.

Ćlanove HLS-a molim da prime na znanje informaciju da Hrvatski liječnički sindikat od svakog svojeg člana očekuje donošenje samostalne i neovisne odluke prema osobnim preferencijama.

Rezultati izbora će pokazati kome će hrvatski liječnici pokloniti povjerenje, a Hrvatski liječnički sindikat će prihvatiti odluku većine članova, kao što je to činio i do sada.

S poštovanjem,

 

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata:

Mr.sc. Renata Čulinović-Čaić, dr.med.