Novosti

Uključite se na webinar “Zdravstveni djelatnici u borbi s COVID- 19“

Kako se zdravstveni radnici nose s COVID-19? Kako izgleda svakodnevni rad s pacijentima za vrijeme COVID-19? Boje li se zdravstveni radnici COVID-19? Kako se nositi sa strahom od zaraze? Može li cijepljenje utjecati na plodnost žena i muškaraca? Smiju li se žene koje doje cijepiti? Smiju li se trudnice cijepiti?

Krovne liječnike udruge o cijepljenju protiv COVID-19

CIJEPITE SE DOSTUPNIM CJEPIVOM PORUČUJU HRVATSKI LIJEČNICI
Cijepiti se onim cjepivom koje je dostupno ili ne cijepiti se je lažna dilema, krovne hrvatske liječničke organizacije upozoravaju građane.

UPUTE VEZANO UZ ISPLATU RAZLIKE ZA OSNOVICU PLAĆE U 2016./2017.

Temeljem velikog broja upita članstva vezano uz isplatu razlike za osnovicu plaće u javnim službama za 2016./2017., a u nemogućnosti da svima odgovorimo pojedinačno, molimo da pozorno pročitate tekst u nastavku:

Imaš znanje, cijepi se!

Hrvatski liječnički sindikat podržava javnozdravstvenu kampanju "Imaš znanje, cijepi se!", čija je svrha dodatno informiranje zdravstvenih djelatnika o cijepljenu protiv virusa SARS-CoV-2.
Pozivamo Vas da u slijedeća 4 mjeseca pratite i podržite kampanju.
Više o kampanji pročitajte na http://www.budiprimjer.hr/

HLS traži od ministra zdravstva isplatu duga za osnovicu od 2016.

Iz središnjice HLS-a je danas, 08. siječnja 2021., upućen zahtjev ministru zdravstva za isplatu duga temeljem presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 01.12.2020. (presuda broj Rev-1111/2020-2), kojom je potvrđeno pravo na uvećanje osnovice za izračun plaća u javnim službama u visini od 6% za razdoblje od prosinca 2015. godine do siječnja 2017.

Posjet predsjednice HLS-a sisačkoj bolnici nakon razornog potresa

Predsjednica HLS-a, mr.sc. Renata Čulinović-Čaić, dr.med.,  je 04. siječnja 2021.  posjetila kolegice i kolege u sisačkoj bolnici.

Pomoć članovima HLS-a na potresom pogođenom području

Temeljem Odluke Glavnog odbora od 31.12.2020.,  članovima HLS-a koji žive na potresom pogođenom području isplaćena je jednokratna pomoć u ukupnom iznosu od 138.000 kn. 

Glavni odbor  je donio  i odluku da će HLS, u okviru svojih mogućnosti,  i dodatno pomoći  članovima kojima su domovi razrušeni, o čemu će stradali članovi primiti dodatne obavijesti.

VAŽNA OBAVIJEST - NE ODUSTAJTE OD PRIZNAVANJA KORONA INFEKCIJE KAO PROFESIONALNE BOLESTI!

Svima vama, koji ste koronu zaradili na radnom mjestu, želim skrenuti pozornost da je iznimno važno ustrajati i prikupiti svu dokumentaciju koju birokracija traži od nas za priznavanje profesionalne bolesti.

Ne radi se samo o razlici plaće - to je aktualno samo u ovom trenutku.

O posljedicama preboljele bolesti COVID-19 se zna vrlo malo i ne znamo kakve će posljedice, kronične bolesti i ev. invaliditet ostaviti svakome od nas.

Covid nagrada

Poštovane kolegice i kolege,
proteklih dana smo u središnjicu primili informacije iz cijele Hrvatske iz kojih je jasno da u većini zdravstvenih ustanova s plaćom za studeni liječnicima nije isplaćen COVID dodatak, a u manjem broju je isplaćen samo onima koji su radili u COVID odjelima i jedinicama intenzivnog liječenja.
Odluku Vlade o tzv. COVID nagradi HLS drži neprimjerenom, nekorektnom i uvredljivom za sve nas koji se danonoćno borimo s virusom, zbog čega je 16.12.2020. upućen dopis ministru zdravstva, državnim tajnicima u MIZ, glavnom tajniku u MIZ, predsjedniku Vlade i svim ministrima u Vladi RH. Dopis možete u cijelosti pročitati u nastavku.
Hvala svima koji ste nam se javili i pozivamo da nam i nadalje javljate sve nepravilnosti.
Mr.sc. Renata Čulinović-Čaić,dr.med.
predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata

Jeste li primili "COVID nagradu"?

Javite nam jesu li "COVID nagradu" primili svi koji u Vašoj ustanovi rade s COVID pozitivnim pacijentima

Stranice