2020

Pomoć članovima HLS-a na potresom pogođenom području

Temeljem Odluke Glavnog odbora od 31.12.2020.,  članovima HLS-a koji žive na potresom pogođenom području isplaćena je jednokratna pomoć u ukupnom iznosu od 138.000 kn. 

VAŽNA OBAVIJEST - NE ODUSTAJTE OD PRIZNAVANJA KORONA INFEKCIJE KAO PROFESIONALNE BOLESTI!

Svima vama, koji ste koronu zaradili na radnom mjestu, želim skrenuti pozornost da je iznimno važno ustrajati i prikupiti svu dokumentaciju koju birokracija traži od nas za priznavanje profesionalne bolesti.

Ne radi se samo o razlici plaće - to je aktualno samo u ovom trenutku.

Covid nagrada

Poštovane kolegice i kolege,
proteklih dana smo u središnjicu primili informacije iz cijele Hrvatske iz kojih je jasno da u većini zdravstvenih ustanova s plaćom za studeni liječnicima nije isplaćen COVID dodatak, a u manjem broju je isplaćen samo onima koji su radili u COVID odjelima i jedinicama intenzivnog liječenja.
Odluku...

Jeste li primili "COVID nagradu"?

Javite nam jesu li "COVID nagradu" primili svi koji u Vašoj ustanovi rade s COVID pozitivnim pacijentima

Odgovor HZZO-a na prijedlog HLS-a za skraćivanje i pojednostavljenje procedure za priznavanje profesionalne bolesti zdravstvenim radnicima oboljelim od COVID-19

Hrvatski liječnički sindikat je 27.10.2020. ravnatelju HZZO-a i ministru zdravstva uputio zahtjev za pojednostavljenje i skraćivanje postupka priznavanja profesionalne bolesti zdravstvenom radniku oboljelom od bolesti COVID-19. 

S ponosom i tugom sjećamo se Vukovara i Škabrnje

Sjećamo se naših poginulih, ranjenih, zarobljenih, stradalih...

Odajmo im počast paljenjem svijeća!

Neka im je vječna slava i hvala!

Od 01. siječnja 2021. osnovica plaće viša za 4%

U petak, 13.studenoga 2020., je održan završni krug pregovora Vlade sa sindikatima javnih službi o osnovici plaće u 2021.g. Pregovori su završili sporazumom u kojem je dogovoreno da će osnovica plaće od 01.01.2021. biti viša za 4% i iznosit će 6.044,51 kn.

Stranice