ANKETA FEMS-a O STATUSU ŽENA U MEDICINI

Poštovane kolegice!

Europska federacija liječničkih sindikata (FEMS) će u sklopu svoje Generalne skupštine u Napulju, 31.05.–01.06.2019., održati Konferenciju „Žene u medicini. Život i rad europskih liječnica: mogućnosti i prepreke“.

Budući da ne postoje ažurirani podaci o životu i radu europskih liječnica, FEMS želi pomnije analizirati trenutno stanje u Europi, usporediti podatke europskih zemalja i razmijeniti iskustva, te svojim utjecajem na Europski parlament i ostale europske institucije stvoriti bolje organiziran i ujednačen zdravstveni sustav u cijeloj EU.

Cilj je istražiti status liječnica na njihovim radnim mjestima širom Europe, analizirati da li su radni uvjeti prilagođeni obitelji i ženama i dobiti uvid u stavove liječnica o odnosima s kolegama i uvjetima na njihovim radnim mjestima. Dugoročni cilj je postići uravnoteženost radnih uvjeta i  obiteljskog života i postići potpunu jednakost između žena i muškaraca na radnim mjestima u svim zemljama EU.

U tu svrhu provodi se anketa u svim zemljama članicama EU, a rezultati ankete provedene u Hrvatskoj bit će prezentirani na Generalnoj skupštini FEMS-a u Napulju.

Važno nam je prikupiti što veći broj ispunjenih anketa, jer time potvrđujemo svjesnost i želju za suradnju s europskim institucijama, kao i želju za suradnjom i rješavanje problema liječnika u Hrvatskoj i na razini EU, u čemu nam FEMS svesrdno pomaže.

Pozivam Vas da sudjelovanjem u ovoj anketi i Vi date doprinos nastojanju da sve naše kolegice steknu primjerene radne uvjete, prilagođene potrebama žena i majki liječnica.

Anketa se nalazi u prilogu ovog teksta.

 Upute za ispunjavanje upitnika

Upitnik je namijenjen samo ženama (liječnicama), bez obzira jesu li ili nisu članice Hrvatskog liječničkog sindikata  i potpuno je anoniman.

Anketa se nalazi u prilogu ovog teksta. Molim da dokument otvorite i izaberite jedan od ponuđenih odgovora, osim na pitanja 2. i 4., u kojima možete izabrati više odgovora.

Odgovore možete označiti na način da

  • slovo ispred točnog odgovora stavite u zagradu  (a),
  • izabrani odgovor podcrtatea   ili
  • izabrani odgovor podebljate (bold) - a

 Molim Vas da ispunjene ankete pošaljete najkasnije do 15. travnja 2019. na e-mail:

predsjednica@hls.hr ili sredisnjica@hls.hr

ili ih pošaljete poštom na adresu Hrvatskog liječničkog sindikata, Zagreb, Šubićeva 9

Unaprijed zahvaljujem na suradnji!

Srdačan pozdrav,

                                                                       Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata:

                                                                       Mr.sc. Renata Čulinović-Čaić, dr.med.